Bewust en duurzaam kamperen

Bij vernieuwingen en investeringen op de camping vinden wij het belangrijk om dat op een milieuvriendelijke manier te doen. Vaak is dat zichtbaar, soms ook niet. We hergebruiken materialen waar dat mogelijk is en gebruiken onbewerkt en FSC goedgekeurd hout. Ook gebruiken we niet langer kunstmest en bestrijdingsmiddelen en bouwen kleine landschapselementen in bij herinrichting van het terrein. Zo is ons bedrijf op een verantwoorde manier klaar voor de toekomst. We hebben daarbij ook jouw hulp nodig. Want mensen zijn thuis vaak heel bewust bezig met het scheiden van hun afval, korter douchen of de thermostaat een graadje lager, op vakantie verdwijnt dit nog wel eens naar de achtergrond. Daarom gaan wij onder andere aan de slag met de aanleg van nieuwe stroomzekeringen en een icy campsite manager. Daarbij kunnen we het stroomverbruik per plaats aflezen en bijvoorbeeld bij boven normaal verbruik de extra kosten in rekening brengen. Dit uiteraard via een fair afrekensysteem en vooraf bekend gemaakt. De ideeën zijn er, maar de uitvoering moet nog verder worden uitgewerkt.

Verlichting op de camping
Op onze camping is een enorme biodiversiteit. Anders gezegd, wij zijn als mensen 1 van de 979 soorten op de camping. We zijn er op een bewuste manier mee bezig om die diversiteit zo groot mogelijk te houden en zo mogelijk nog te vergroten. We gebruiken bijvoorbeeld geen kunstmest of chemische onkruidbestrijdingsmiddelen meer. Water speelt een belangrijke rol in het geheel. Ook al omdat we op de grens van zoet en zout water zitten. Dit is een balans die we zoveel mogelijk willen behouden voor de zoetwatervoorzieningen van planten in tijden van droogte. In het toiletgebouw hebben waterbesparende kranen en een waterontharder wat goed is voor het behoud van de materialen en waardoor er minder schoonmaakmiddelen gebruikt moeten worden. Ook niet onbelangrijk is hoe we omgaan met verlichting. We houden het bewust een beetje donker. We hebben bijvoorbeeld niet veel lantaarns, maar wel lampjes met batterij op een zonnepaneeltje, wat ook nog als bijkomend voordeel heeft dat je geen kabels hoeft te leggen. Met weinig verlichting verstoor je de natuur zo min mogelijk en ook voor de nachtrust van onze gasten is dit heel aangenaam gebleken.

Elektrische auto’s
Naast warmtepompen en zonnepanelen in het toiletgebouw hebben wij er ook voor gekozen om een aantal machines aan te schaffen die werken op elektriciteit. Bijvoorbeeld onze shovel en bladblazer. Bijkomend voordeel van deze apparaten is dat ze veel stiller zijn in het gebruik dan de varianten op benzine. Daardoor kunnen we ook overdag hiermee werken zonder je vakantierust te verstoren. In 2019 zijn twee laadpalen geplaats voor elektrische auto’s met in totaal 4 laadstekkers met loadbalancing. Dit betekent dat de capaciteit gelijkmatig of flexibel wordt verdeeld over de laadstations die in gebruik zijn. Deze dienst garandeert dat alle auto’s optimaal kunnen laden. Opladen is mogelijk met je eigen laadpas. De kosten zijn € 0,30 per kWh.