Camping Weltevreden ligt bij de gezellige familiebadplaats Zoutelande aan de voet van de duinen die toegang geven tot het mooie Zuiderstrand. Door deze zuidelijke ligging is het klimaat aan het strand ook heerlijk in voor- en naseizoen. Zoutelande heeft per jaar gemiddeld 150 zonuren meer dan de rest van het land! Wandelpaden over de duinen gaan over in een wandelboulevard die aan de zeezijde van het dorp ligt. Het uitzicht en het vlak onder de kust doorvaren van grote zeeschepen maken van wandelingen of aan strand liggen een ware belevenis.

> link: http://www.zoutelande.info

In het dorp vindt u diverse restaurants en cafés met terrassen met voor elk wat wils.

domburg

Domburg

Recreatie- en sportmogelijkheden in de directe omgeving: zwemmen in de zee, sportvissen vanaf het strand of per boot, midgetgolf, bowlen, tennis, paardrijden door bos en over het strand en natuurlijk fietsen (diverse mooie fietsroutes, mogelijkheden tot fietsverhuur op loopafstand) en wandelen.

Voor dagtrips zijn er vele mogelijkheden zoals een bezoekje aan Domburg, Brugge, Knokke, Sluis, Vlissingen of Zierikzee. Niet te missen zijn het pittoreske stadje Veere en de meer dan duizend jaar oude monumenten- en winkelstad Middelburg. Voor de toerist die Zeeland aandoet zijn de Deltawerken natuurlijk een must. Maar ook een bezoek aan de Reptielen Zoo of een maritieme ervaring opdoen in het Arsenaal is aan te bevelen. En als de zon het een keer laat afweten brengt u een bezoek aan een van de subtropische zwembaden in de omgeving.

> link: http://www.domburg.info

Evenementen

Jazz by the sea (september) Film by the sea(september)
jazz by the sea film by the sea
www.jazzbythesea.nl www.filmbythesea.nl
Zeeland nazomer festival(Aug/Sept) Kustmarathon(Oktober)
zeeland nazomerfestival kustmarathon zeeland
www.theaterzeelandia.nl www.marathonzeeland.nl

Attracties

 

Deltapark Neeltje JansLogo of Deltapark Neeltje Jans

In Deltapark Neeltje Jans beleeft u de vele verschillende kanten van water.

www.neeltjejans.nl/

 

Het ArsenaalHet Arsenaal

Beleef de spannendste attractie van Zeeland! Sta oog in oog met een echte haai, beleef spannende piratenattracties en speur op 65 meter hoogte de Westerschelde af. Haaien en roggen aaien, het kan allemaal in het Vlissingse Arsenaal.

www.arsenaal.com/

 

Stoomtrein Goes-Borsele

De stichting Stoomtrein Goes-Borsele verzorgt met een authentieke stoomtrein een rondreis waar u kunt ervaren hoe het vroeger was om met de trein te reizen.

www.destoomtrein.nl/

 

Mini Mundi

REUSACHTIG veel plezier bij Mini Mundi. Ontdek Miniatuur Walcheren, beleef het attractiepark, geniet van de indoorspeeltuin of het 0-4 land!

www.minimundi.nl

Musea

Terra Maris

Terra Maris heeft exposities over de Zeeuwse natuur, een zeeaquarium, een heemtuin roofvogelshows en geeft rondleidingen.

En er valt weer veel zelf te doen:kinderen, maar ook ouders of grootouders, kunnen hun eigen schimmentheater maken en er zijn spannende nachtopnames te zien van een dassenfamilie. En wie zou niet eens in de huid van Batman willen kruipen? Of willen voelen aan de vacht van een echte das of vos!?

www.terramaris.nl

Zeeuws museum

Bij het Zeeuws Museum wordt het vroegere kloosterleven in de oude abdij van zeeuws museumMiddelburg tot leven gewekt. Het Zeeuws Museum bewaart meer dan 30.000 kunstschatten die herinneren aan het verleden van Zeeland. De gevarieerde collectie omvat onder meer de beroemde Zeeuwse wandtapijten en de historische collectie van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen met bijzondere objecten zoals een draakje, een ivoren zakzonnewijzer en een indianenhoofdtooi. Ook de collectie hedendaagse kunst van de Provincie Zeeland, met werken van onder meer Marinus Boezem, Piet Dieleman en Jan van Munster, bevindt zich in het Zeeuws Museum.

www.zeeuwsmuseum.nl

Dijk- en oorlogsmuseum ‘Het Polderhuis’                                                                     logo_172x130

Onderaan de stoere zeedijk in Westkapelle vindt u het Polderhuis. Een museum waar u wordt meegenomen in de roerige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren. Interessant voor jong en oud.

www.polderhuiswestkapelle.nl

Watersnoodmuseum Ouwerkerk                                        logo watersnoodmuseum watersnoodmuseum

De watersnoodramp van 1953 heeft diepe sporen getrokken in grote delen van Zeeland. Het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk neemt u mee terug naar de gebeurtenissen in 1953.

www.watersnoodmuseum.nl

 

 

Recreatie

 

Cine city

In Cine city beleeft u de ultieme bioscoopervaring. Met zeven zalen is het de grootste bioscoop van Zeeland. Sinds 2016 is hier het CCXL Theater bij gekomen, waar u verschillende voorstelling kunt zien. Tevens kunt u in het Cinecafé terecht voor een romantisch diner, een snelle hap, uw high-tea, een lekker glas wijn, een speciaal biertje of een avondje quizzen. En dit allemaal in combinatie met een film.

www.cinecity.nl/

 

Reptielen Zoo Iguanaiguana

Hier komt u oog in oog te staan met tal van reptielen, insecten en koudbloedige dieren: van boomkikkers tot leguanen, van krokodillen tot schildpadden.

www.iguana.nl/

 

Rondvaarten door Middelburg

Geniet van een schitterende tocht door het historische Middelburg. U vaart in open boten door de oude grachten van Middelburg met aan beide zijden oude gebouwen en pakhuizen die stammen uit een rijk (VOC) verleden

www.rondvaartmiddelburg.nl/