Afval of grondstof?

Net als bij elk bedrijf wordt er op de camping een hoop afval geproduceerd door ons en onze gasten. We proberen daar zo goed mogelijk mee om te gaan en waar dit mogelijk is het afval aan te bieden voor recycling. Of nog mooier, we hergebruiken zelf het aangeboden afval. We kunnen dit natuurlijk niet alleen en hebben daarbij jullie hulp nodig. Want mensen zijn thuis vaak heel bewust bezig met het scheiden van hun afval, korter douchen of de thermostaat een graadje lager, op vakantie verdwijnt dit nog wel eens naar de achtergrond. Kijk dus goed bij de containers wat waar in moet en hou je daaraan. Elke container is voorzien van een duidelijk bordje met wat er in mag en soms ook wat er juist niet in mag. Je vindt de containers vlakbij de entree van de camping.  

Welke soorten afval scheiden we op de camping? 

  • Papier
  • Glas
  • Restafval
  • Metaal
  • Statiegeldblikjes en -flesjes
  • GFT = Groente-, fruit- en tuinafval


GFT voor de kippen

We gebruiken het groente-, fruit- en tuinafval van de camping als toevoeging aan het landbouwsysteem van de voedselbossen waar onze kippen lopen, om de opbouw van natuurlijk materiaal te versnellen. Het is daarom heel belangrijk dat je als gast je afval goed scheidt, zodat het voor ons bruikbaar is. De eieren van onze kippen worden lokaal aangeboden en we maken er ook producten van zoals noedels en verschillende soorten advocaat. Je kunt deze producten op de camping kopen en zo is de circel weer rond. Het houden van kippen op een dier- en milieuvriendelijke manier is onderdeel van De Groene Kust, een ander onderdeel van ons bedrijf. 

Statiegeld voor Stichting de Noordzee

Er is een container voor de inzameling van statiegeldblikjes en flesjes. Als je daar je flesjes en blikjes ingooit, kunnen wij deze inleveren bij de groothandel, waarbij de opbrengst gaat naar de Stichting de Noordzee. Stichting De Noordzee is al meer dan veertig jaar dé organisatie als het gaat om bescherming en duurzaam gebruik van de Noordzee met als doelen: ruimte voor de natuur, duurzaam voedsel, natuurvriendelijke energie en een schone zee. In deze doelen kunnen wij ons prima vinden. Let er ook hier op dat je geen andere dingen in de container gooit dan statiegeldblikjes of -flesjes. Anders wordt de zending afgekeurd.