Duurzame camping in Zeeland

Camping Weltevreden in Zoutelande werd in 2023 uitgeroepen tot de meest duurzame camping van Nederland. Adriaan nam op 4 oktober, tijdens het Duurzaamheidscongres Kampeerbranche bij de Kampeer- en Caravanjaarbeurs in Utrecht trots de prijs in ontvangst.

Bewust en duurzaam kamperen

Bij vernieuwingen en investeringen op onze camping in Zeeland vinden wij het belangrijk om dat op een milieuvriendelijke, duurzame manier te doen. Vaak is dat zichtbaar, soms ook niet. We hergebruiken materialen waar dat mogelijk is en gebruiken onbewerkt en FSC goedgekeurd hout. Ook gebruiken we niet langer kunstmest en bestrijdingsmiddelen en bouwen we kleine landschapselementen in bij herinrichting van het terrein. Op een enkele uitzondering na zijn de chalets van het gas af. Er is een watercirculatiesysteem gecreëerd waarmee we het douchewater hergebruiken om wc’s door te spoelen en planten water te geven. Verder leggen we buiten de camping een aantal voedselbossen aan en houden we kippen, koeien en schapen op een diervriendelijke manier. We verkopen eieren en eierproducten. Daarvoor hebben we ons landbouwbedrijf De Groene Kust opgericht. Op onze website lees je er alles over. Zo is ons bedrijf op een verantwoorde manier klaar voor de toekomst. Wil je meer weten over duurzaamheid op camping Weltevreden, klik dan hier. 

Camping Weltevreden: de duurzame camping in Zeeland aan zee

De kampeerplaatsen van camping Weltevreden zijn gelegen aan de voet van de duinen van Zoutelande, aangrenzend aan de Noordzee. Op onze camping geniet je van het strand, de natuur en de frisse zeelucht en dat ook nog op een verantwoorde, duurzame manier. Je kunt op camping Weltevreden het hele jaar overnachten op ruime kampeerplaatsen, camperplaatsen of kies voor een moderne chalet.