Ontdek Zoutelande en omgeving 

Camping Weltevreden ligt bij de gezellige familiebadplaats Zoutelande aan de voet van de duinen die toegang geven tot het mooie en unieke zuidstrand. Door deze zuidelijke ligging is het klimaat aan het strand ook heerlijk in voor- en naseizoen. Zoutelande heeft per jaar gemiddeld 150 zonuren meer dan de rest van het land! Wandelpaden over de duinen gaan over in een wandelboulevard die aan de zeezijde van het dorp ligt. Het uitzicht en het vlak onder de kust doorvaren van grote zeeschepen maken van wandelingen of aan strand liggen een ware belevenis. Op het strand zijn verschillende strandpaviljoens waar je iets kunt eten en drinken en in het seizoen een ligstoel of parasol kunt huren. Sommigen zijn het hele jaar open. In het dorp vind je een grote supermarkt, diverse restaurants, cafés met terrassen en winkeltjes met voor elk wat wils. Elke dinsdag is er markt in het centrum. In het seizoen is dit een grote toeristenmarkt, in de winter klein met alleen etenswaren. 

Toegankelijkheid

Met een gehandicaptenparkeerkaart mag je de boulevard op rijden en kun je daar gratis parkeren. Strandpaviljoen De Branding is vanaf de boulevard toegankelijk met een rolstoel. Ook zijn er in het seizoen gratis strandrolstoelen beschikbaar bij de badposten van de Stichting Strandexploitatie Veere. Deze stichting houdt ook het strand schoon, zorgt voor de veiligheid en beheert de openbare toiletten en de loopplanken op het strand. 

Verder is het Zeeuwse schiereiland Walcheren natuurlijk bij uitstek geschikt voor lange of korte wandel- en fietstochten. Ook ruiters en watersportliefhebbers komen aan hun trekken. De variëteit is enorm, tussen de toeristische kustplaatsen zoals Domburg, Zoutelande en Vrouwenpolder met terrassen en winkeltjes en daarnaast het agrarische achterland met rustieke dorpjes zoals Aagtekerke, Grijpskerke en Biggekerke. Voor dagtrips zijn er vele mogelijkheden zoals een bezoekje aan Gent, Antwerpen, Vlissingen of Zierikzee. Niet te missen zijn het pittoreske stadje Veere en de meer dan duizend jaar oude monumenten- en winkelstad Middelburg. Voor de toerist die Zeeland aandoet zijn de Deltawerken natuurlijk een must. Maar ook een bezoek aan Terra Maris, de Reptielen Zoo of een maritieme ervaring opdoen in het muZEEum is aan te bevelen. En als de zon het een keer laat afweten breng je een bezoek aan een subtropische zwembad in de omgeving of ga de nieuwste film kijken bij Cinecity in Vlissingen. Zoutelande Actief organiseert regelmatig evenementen voor groot en klein. 

Er zijn diverse recreatie- en sportmogelijkheden in de directe omgeving: zwemmen (in de zee), sportvissen vanaf het strand of per boot, midgetgolf, bowlen, tennis, paardrijden door bos en over het strand en natuurlijk fietsen. Bij de receptie verkopen we diverse mooie fiets- en wandelroutes. Op loopafstand van de camping kun je fietsen huren. 

Schone stranden

Vrijwel alle stranden op Walcheren hebben al jaren de Blauwe vlag. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone  stranden met goede waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens. Wil je er meer van weten, kijk dan op de website. 

Natuurwaarnemingen in Zoutelande

In de omgeving van onze camping worden veel natuurwaarnemingen vastgelegd. Ontdek de natuurwaarnemingen in ons gebied via Waarneming.nl. Op dit natuurplatform kun je natuurwaarnemingen opslaan en delen via internet, om zo de natuurrijkdom van Nederland en de wereld vast te leggen voor nu en voor de toekomst. Waarneming.nl is het grootste natuurplatform van Nederland en onderdeel van Stichting Natuurinformatie.